Eveniment lansare proiect


Finanțare europeană pentru formarea profesională a șomerilor în domeniile turismului, comerțului și alimentației publice din Regiunea București- Ilfov.

Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane lansează miercuri, 6 aprilie 2011, la Hotel Ibis Palatul Parlamentului proiectul „Orice șomer are dreptul la o nouă șansă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de doi ani în Regiunea București – Ilfov și este destinat șomerilor tineri, șomerilor de lungă durată și șomerilor peste 45 de ani. Prin acest proiect, vor fi înființate două Centre de Informare, Mediere și Consiliere Profesională, în cadrul cărora 800 de șomeri din mediul urban și rural din Regiunea București – Ilfov vor fi informați și consiliați profesional în vederea creșterii șanselor acestora de integrare pe piața forței de muncă. De asemenea, 175 de someri vor beneficia de cursuri gratuite în domeniile turismului, alimentației publice și comerțului, iar cel puțin 40 dintre participanții la cursurile de formare, în special tineri și șomeri de lungă durată, vor fi încadrați în muncă. Bugetul proiectului, în valoare de 400 000 euro, este astfel alocat activităților de mediere, consiliere și formare profesională pentru șomerii din Regiunea București – Ilfov.

La eveniment participa reprezentanți ai instituțiilor publice din Regiunea București – Ilfov, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, ai sectorului privat din domeniile turismului, alimentației publice și comerțului, precum și jurnaliști.
Pentru mai multe detalii privind acest proiect, vă rugăm să ne contactaţi la: office@info-jobs.ro, telefon: 021.315 55 43 sau 0788.171 744; persoana de contact: Sorin Chiriță, Manager de Proiect.